Martini za aperitiv je za goste lahko prijetno preseneÄenje. Izberite širok kozarec na visokem peclju. Rob kozarca ovlažite z limono (rezino limone potegnite po robu kozarca) in pomoÄite kozarec v kristalni sladkor. Naredil se bo simpatiÄen kristalni rob. Nalijte martini dober prst pod robom. Na dekorativno palÄko nataknite olivo in ju položite v kozarec. SimpatiÄen aperitiv je gotov. Seveda, primerno ohlajen.
Ni problema. V deci in pol posnete tekoÄe smetane dodajte Äajno žliÄko limoninega soka. Premešajte in poÄakajte, da se zgosti. Ja, Äe ni doma tekoÄe smetane, bo le treba v trgovino.
Ni prijetno, Äe se za krasnim listom solate v skledi pojavi majhen, prav simpatiÄno mesnat Ärv, ki smo ga spregledali med pranjem. Oprano solato namoÄite za 10 minut v vodo in ji dodajte žlico kisa, ki bo prav po detektivsko odkril vse nebodigatreba.
Še o kisu: dodajte ga vodi, v kateri kuhate špagete ali druge testenine. Zagotovo se vam ne bodo sprijele.
Vonj in okus kave poživi duha, pravijo strastni uživalci kave. V kolikor boste posodi, kjer shranjujete kavo dodali žliÄko sladkorja, bo kava dlje Äasa obdržala svoj žlahten okus in vonj. Nasvet, seveda, velja za tiste, ki kdaj pa kdaj kave tudi ne pijejo in je ne zmanjka takoj.