KURJA OBARA IZ PIÅ ÄANÄJIH PRSI Z VODNIMI CMOÄKI
14.11.2010
Ne maramo mastne obare. NajveÄ mašÄobe je v kurji koži, zato ne pripravljamo obare iz kurjih nog, perutniÄk, hrbta, temveÄ uporabimo le file pišÄanÄjih prsi. Z uporabo sojine omake, damo obari še malo azijskega pridiha. Ta recept je primeren za hitro kosilo, le delo si je potrebno primerno organizirati. Prednost tega kosila na hitro je tudi ta, da lahko obaro pripravimo za dva dni.
Potrebujemo: a) za obaro
- pišÄanÄje prsi (file)
- Äebulo, Äesen
- razliÄno zelenjavo (korenÄek, paprika, zelena, grah, por, komarÄek ...)
- polovico konzerve paradižnika v kosih
- sojino omako
- malo višnjevega likerja (po želji)
- sol, curry
b) za vodne cmoÄke
- moko
- pšeniÄni zdrob
- jajce
- sol
Priprava
1. Delo si moramo primerno organizirati. Najprej narežemo pišÄanÄje prsi na majhne kocke. Damo jih v skledo, posipamo s currijem, prelijemo z žlico sojine omake in višnjevega likarja. Premešamo in pustimo stati.
2. V drugo skledo damo moko, pšeniÄni zdrob, prežvrkljano jajce, malo vode ter solimo. Vse premešamo in pustimo stati.
3. V ponvi prepražimo marinirane košÄke pišÄanÄjega fileja, dodamo Äebulo in Äesen. Pražimo. Medtem nasekljamo zelenjavo, ki jo imamo na voljo in dodamo. Dodamo še paradižnik in sesekljane liste zelene. Zalijemo z ustrezno koliÄino vode in kuhamo.
4. Tik pred koncem kuhanja vkuhamo še vodne cmoÄke. Vzamemo jedilno žlico, ki jo najprej navlažimo, da se cmoÄki ne bodo prijemali nanjo in za pokušino vkuhamo najprej enega. Äe ostane trden, vkuhamo še ostale. Äe se razkuha, mešanici dodamo še moko in jo premešamo.
5. Naredimo še podmet iz moke in vode ter ga na koncu za zgostitev vmešamo v obaro. Serviramo s solato iz rdeÄe pese.