Postrv kuhana na plošÄi ali plinu, v loncu z vodo, je skuhana v 20-ih minutah, zato je primerna za hitro kosilo. Najbolje je imeti lonec z rešetko za kuhanje na pari. Äe ga nimamo, si pomagamo z dovolj velikim loncem, v katerega damo dve porcelanasti narobe obrnjeni skodeli, nanju pa krožnik s postrvmi. Predhodno lonec napolnimo z vodo tako, da sega skoraj do vrha skodel. Ne krožniku in ne skodelam se ne bo zgodilo niÄ hudega.
Kako pripravimo okusno na pari kuhano postrv kot kosilo na hitro?
Foto: www.ksta.de
Potrebujemo:
- oÄišÄene zelo sveže postrvi (pomembno pri kuhanju ribe na pari)
- sol, rožmarin oz. zaÄimbe za ribe
Priprava:
1. V lonec damo vodo in na rešetko postrvi ki jih posolimo in zaÄinimo. Voda ne sme prekrivati rib. Pokrijemo in kuhamo 20 minut oz. tako dolgo, dokler ribam ne izstopijo oÄi, kar je znak, da so kuhane.
2. Serviramo z limono.Tako pripravljena riba je lahko prebavljiva in najbolj okusna, saj ohrani svoj naravni okus. PriporoÄajo jo v dietni prehrani.