Tokratni recept je zgolj za tiste, ki so pripravljeni sprejeti obÄasen kompromis in skuhati tudi kakšno instant varianto. Iz radovednosti smo kupili škatlo z japonskim naÄinom priprave hrane, poimenovano Katsu curry mealkit. Kosilo nam je bilo všeÄ, ob predpostavki, da smo pripravljeni na drugaÄen okus priložene curry omake. Vsekakor je naÄin paniranja mesa in zelenjave (buÄk) izjemno okusen.
Kako pripravimo kosilo na hitro na japonski naÄin?
Potrebujemo
- že pripravljene sestavine Katsu curry mealkit
- puranje zrezke
- po želji zelenjava (npr. buÄke, melancane, sladki krompir)
- jajÄek ali dva
- olje za cvrtje
Priprava
1. Priložen riž v vreÄki skuhamo v slani vodi. Ko je kuhan, ga odcedimo, prerežemo vreÄko in serviramo.
2. Meso pripravimo v obliki zrezkov, zelenjavo narežemo na primerne kose za paniranje. JajaÄka damo v skledo in prežvrkljamo. Priložene Panko drobtine damo na poseben krožnik. Meso in zelenjavo paniramo: pomoÄimo v jajÄek in Panko drobtine.
3. Segrejemo olje in ocvremo meso ter zelenjavo. V skledico damo priloženo japonsko curry omako, ki jo po želji prelijemo preko riža, mesa in zelenjave.