Kotleti se peÄejo po sedem minut na vsaki strani, kar pomeni, da so gotovi dokaj hitro. Nekaj Äasa moramo prišteti še za polnjenje žepkov v kotletih. Za prilogo pripravimo krompir ali riž z grahom. Kosilo na hitro je tako pripravljeno v kratkem Äasu.
Potrebujemo
- nekoliko debelejše svinjske kotlete
- pršut ali podobno delikateso za polnjenje kotletov
- žlico sesekljanega peteršilja
- Äajno žliÄko drobno sesekljane Äebule
- Äajno žliÄko srednje ostre gorÄice
- žliÄko belega suhega vina
- malo paprike v prahu
- zaÄimbe za kotlete: sol, poper, kumina, timijan ...
- olje makadamije za peÄenje
Priprava
1. Z ostrim nožem zarežemo v kotlet do kosti in oblikujemo žepek. Kotlete na zunanji strani zaÄinimo po želji: sol, poper, kumina ...
2. Sesekljamo pršut, Äebulo, peteršilj. Zmešamo z gorÄico, papriko in belim vinom.
3. Z zmesjo napolnimo žepke in jih zapremo z zobotrebcem. Segrejemo olje makadamije in peÄemo kotlet po 7 minut na vsaki strani.
VeÄ o olju in orešÄkih makadamije, si preberite na tej povezavi