Za hitro kosilo smo pripravili kitajsko jed, ki spada med njihove klasiÄne jedi. Imenuje se chop suey in je obiÄajno sestavljena iz mesa in zelenjave, ki ju hitro pripravimo v voku. Zraven obiÄajno ponudijo riž. Mi smo postopek priprave jedi še bolj poenostavili, saj smo v vok k mesu in zelenjavi dodali še kitajske rezance. Tako je jed pripravljena še hitreje.
Kako pripravimo chop suey za kosilo na hitro?
1. PišÄanÄja prsa narežemo na tanke trakove. Dodamo malo temne sojine omake in zaÄimbo kari ter premešamo. KorenÄek narežemo na tanke trakove, šampinjone pa na listiÄe. Narežemo še por in mlado Äebulo.
2. V voku segrejemo sezamovo olje in na vroÄem olju prepražimo meso. Eno za drugim dodajamo korenÄek. šampinjone, por, grah, mlado Äebulo. Prepražimo na hitro.
3. Dolijemo nekoliko vode in dodamo kitajske rezance, ki so kuhani v najveÄ 4 minutah. ZaÄinimo s soljo in kitajskimi zaÄimbami.