PURANJI ZREZEK V KOKOSOVI IN KARIJEVI PANADI TER ...
11.12.2011
... ter krompir, pripravljen kar v mikrovalovni peÄici kot priloga. Hitra priprava - hitro kosilo. V Äasu, ko veliko peÄemo peciva, je tudi kokosova moka pri roki. Zakaj je ne bi namesto drobtin uporabili pri paniranju in še malo zaÄinili z žliÄko karija za pestrejši okus. Krompir, pripravljen v mikrovalovni peÄici terja nekaj minut in medtem, ko se ukvarjamo s puranjimi zrezki, se bo zmehÄal tudi krompir. Še solata po izbiri, pri nas bo to motovilec in kosilo na hitro, je na mizi.
2. Za paniranje si pripravimo posebej moko, jajÄek prežvrkljan z malo mleka in kokosovo moko, ki ji primešamo žliÄko karija. Zrezke povaljamo v vseh treh sestavinah in popeÄemo na vroÄem olju.
3. Krompir dobro speremo in ga na veÄ mestih prebodemo z vilico. Položimo ga na na krožnik mikrovalovne peÄice, ki smo ga prej obdali s papirnatimi servietami. Mikrovalno peÄico nastavimo na 4 minute, preizkusimo, Äe je krompir mehek in ga s prijemalkami obrnemo (pozor, vroÄe). Ponovno nastavimo mikrovalovko na 4 minute. Minutaža je odvisna od moÄi mikorovalovne peÄice in koliÄine krompirja. Sami moramo preizkusiti, katera miniutaža je dovolj dolga, da se krompir zmehÄa.
4. Medtem si pripravimo tako velik kos alufolije, da bomo vanj lahko zavili krompir. Alufolijo nekoliko naoljimo in posolimo. Ko je krompir v mikrovalovki mehek, ga zavijemo v alufolijo in ga damo še za nekaj minut v mikrovalovno peÄico, ki pa je NE vklopimo.
5. Ker smo medtem imeli še nekaj prostega teka, smo pripravili še preliv za krompir. Malo kisle smetane smo posolili in vanjo vmešali nasekljan drobnjak. To bomo prelili Äez krompir, ki ga bomo predhodno zarezali po dolžini.