Rezine svinjske ribice smo panirali v jajÄku in moki s parmezanom. Za prilogo smo skuhali široke rezance s Äilijem in jih pripravili z jajÄkom ter drobnjakom. To kosilo na hitro je na mizi v dobrih 20 minutah.
Sestavine za to hitro kosilo
- zrezki svinjske ribice
- sol, mleta paprika, provansalske zaÄimbe
- 4 žlice ostre moke
- 2 žlici parmezana
- prežvrkljan jajÄek z žlico mleka
- rezanci s Äilijem
- žlica masla
- drobnjak
- jajÄek in 2 žlici kisle smetane
Priprava
1. Svinjske zrezke zaÄinimo s soljo, mleto papriko in provansalskimi zaÄimbami. JaÄek prežvrkljamo z mlekom. Moko pomešamo s parmezanom. Zrezke najprej povaljamo v moki, nato v jajÄku in še enkrat v moki. PopeÄemo jih na olju.
2. Rezance skuhamo v osoljeni vodi. Drobnjak nasekljamo. JajÄek prežvrkljamo s kislo smetano. Testenine odcedimo, dodamo malo masla in jih v ponvi popeÄemo s prežvrkljanim jajÄkom. Dodamo še narezan drobnjak.