Hura, gobe rasejo in gobarji bodo ponovno prišli na svoj račun. Iz gozda naravnost v krožnik, krasna rešitev za hitro kosilo. Zmes še postanek na vrtu za paradižnik ali dva ter šopek rukole in sestavine za gobe z jajci so skoraj pripravljene. Poskusite namesto peteršilja nasekljati rukolo, ki je rahlo začinjenega okusa. Imenitno se prileže h gobam.
Kako pripravimo kosilo na hitro z gobami, jajci in rukolo?
Potrebujemo:
- po možnosti različne vrste gob
- po 2 jajci na osebo, malo mleka
- čebulo in česen
- zrel paradižnik
- rukolo
- sol, poper
Priprava
1. Gobe očistimo in narežemo na čim manjše kose, saj so težko prebavljive. Nasekljamo še rukolo.
2. Nasekljamo čebulo, česen in paradižnik. Jajca prežvrkljamo z žlico mleka ali smetane in solimo.
3. V ponvi segrejemo olje in prepražimo čebulo, česen in gobe. Dodamo nasekljan paradižnik in rukolo. Malo prepražimo.
4. Na koncu dodamo še prežvrkljana jajca in mešamo, dokler ne zakrknejo. Po želji še popramo.