Kadar pečemo v pečici "problematično" hrano, se nam na posodi maščoba prav rada zoprno zapeče. Drgnjenje z navadno gobico in čistilom za pomivanje posode pa ne pomaga. V tej posodi na fotografiji, so se ob pečenju rib v pečici, naredili takšni trdovratni madeži.
Kaj narediti, da odstranimo trdovratne madeže s posode?
Vabimo vas, da delite dobre ideje z nami. Pošljete jih lahko na e-naslovmaja.cebulj@gmail.com
V trgovinah je možno kupiti pasto za odstranjevanje prav takšnih madežev. Pasti je običajno priložena ustrezna gobica in z njo ter s pomočjo paste z drgnjenjem dokaj hitro in učinkovito odstranimo madeže.
Treba je priznati, da je pasta zelo agresivna in na zna po drgnjenju z njo na zelo občutljivi posodi pustiti tudi drobne rise. Vendarle pa je treba priznati, da s posode uspešno odstrani trdovratno zapečene madeže.
Na fotografiji: še malo in še zadnji madež bo odstranjen.