PIŠČANČJA PRSA V PEČICI Z BLITVO, PRŠUTOM IN SIROM (tudi za diabetike)
18.05.2015
Piščančja prsa smo pripravili kot zloženko in zapekli v pečici. Na krožnik smo dali zelo sočno in okusno jed. Večer prej smo dali piščančje zrezke v marinado in s tem okus še dodatno izboljšali. Za hitrejšo pripravo priporočamo, da piščančje zrezke predhodno na rahlo popečemo, s čemer bomo skrajšali čas pečenja v pečici.
To zloženko si bodo lahko privoščili tudi diabetiki.
Potrebujemo
- na zrezke narezan file piščančjih prsi
- marinada iz sojine omake, malo karija, kumine, soli, popra in olja
- kisla smetana
- nekaj listov blitve (ali špinače)
- nekaj rezin pršuta
- nariban sir
- paradižnik, narezan na rezine
- 1 jajce
- začimbe
Priprava
1. Piščančji file narežemo na tanjše zrezke in jih damo čez noč v marinado.
2. Zrezke položimo v ognjevarno skledo (izberemo takšno s pokrovom). Premažemo jih s kislo smetano. Na to položimo plast blitve, nato pršut, nariban sir in na koncu še na rezine narezan paradižnik.
3. Kislo smetano prežvrkljamo z jajčkom in prelijemo po vrhu zloženke.
4. Pokrijemo in pečemo v pečici pri 175 stopinjah celzija približno pol ure. Čer smo zrezke prej popekli, lahko čas pečenja skrajšamo za 10 minut. Nato odstranimo pokrov in pečemo še toliko časa, da površina porjavi.