GOVEDINA Z ZELENO BANANO IN KOKOSOVIM MLEKOM - AFRIÅ KI RECEPT
30.08.2015
Recept je iz Južne Afrike in ga lahko uporabimo za hitro kosilo ob predpostavki, da smo meso dali v marinado veÄer prej. Sicer ga bomo morali marinirati kakšno uro. Zanimiva kombinacija okusov od mesa, zelenjave, karija do kokosovega mleka, se zlije v izjemno okusno jed. PriporoÄamo, da pred pripravljanjem jedi, damo v peÄico še krompirÄek, ki ga bomo servirali kot prilogo. Izberemo mlad krompir ali krompir s tanko lupino, ga operemo, narežemo na majhne košÄke kar z lupino in ga osoljenega damo v ognjevarno skledo. Nanj damo kokosovo mast in ga peÄemo pri temperaturi 175 stopinj celzija.
Kako pripraviti po južnoafriškem receptu rostbif z banano za kuhanje in kokosovim mlekom za kosilo na hitro?
1. Rostbif narežemo na trakove in v zaprti posodi mariniramo v pol dl vina in žliÄki karija vsaj eno uro na sobni temperaturi. Še bolje, Äe marinado pripravimo zveÄer.
2. Papriko oÄistimo in narežemo na kocke, cvetaÄo na Äim manjše cvetne dele, Äebulo naražemo na kolobarje.
3. Banano olupimo, narežemo na kolute in prepražimo na maslu.
4. Meso precedimo iz marinade, marinado pa prihranimo. Rostbif na hitro popeÄemo v ponvi na olju, solimo in popramo. Dodamo vso narezano zelenjavo in dušimo skupaj z mesom.
5. Prilijemo še marinado, preostanek vina in kokosovo mleko ter pokrito dušimo 10 do 15 minut. Takoj serviramo s krompirÄkom, ki smo ga na kokosovi masti zapekli v peÄici.