PANIRANI TELEČJI ZREZKI S PARMEZANOM, BULGURJEM IN GOBOVO OMAKO
04.10.2015
Bulgur, zaradi dobrih lastnosti, koristnih zdravju, ne bi smel manjkati v naši prehrani. Z bulgurjem pridobimo tretjino dnevnih potreb po vlakninah, priporoča se v dietetični prehrani, je koristen za zmanjšanje holesterola, zmanjšuje tveganje srčno-žilnih bolezni, pri ženskah pa osteoporoze. Bulgur smo pripravili v kombinaciji gobove omake in paniranih telečjih zrezkov. Zrezke smo panirali v drobtinah, ki smo jim dodali parmezan in na drobno sesekljan peteršilj.
Odlično kosilo za hitro kosilo, pa tudi za takrat, ko si razbijamo glavo, kaj drugačnega bi ponudili gostom.
Kako pripraviti panirane telečje zrezke s parmezanom in peteršiljem, z bulgurjem za prilogo in vse zaokroženo še z gobovov omako?
Potrebujemo
- telečje zrezke
- ostro moko
- jajce z žlico mleka
- drobtine pomešane s parmezanom in nasekljanim peteršiljem
1. Telečje zrezke potolčemo po eni strani. Če je čas, jih lahko damo čez noč v marinado.
2.Najprej pripravimo bulgur. Damo ga v posodo in zalijemo z vodo, dvakratne količine bulgurja. Osolimo. Pokrijemo s pokrovko, da zavre. Nato ga odkritega kuhamo še 7 minut ter ga pustimo pokritega še nekaj minut stati.
3. Gobe narežemo na lističe, nasekljamo malo čebule in česna. Vse prepražimo na olju, dodamo začimbe, zalijemo z vodo in malo podušimo. Naredimo podmet in omako zgostimo. Na koncu vmešamo še žlico kisle smetane.
4. Sedaj so na vrsti telečji zrezki. Zrezke paniramo najprej v ostri moki, nato v jajčku, ki mu dodamo žlico mleka, osolimo in prežvrkljamo ter nato še v drobtinah. Drobtinam dodamo parmezan v razmerju 3:1 (drobtine:parmezan). Nasekljamo še peteršilj in ga dodamo k drobrinam.
3. V ponvi segrejemo olje. Preden damo zrezek v olje, ga otresemo odvečnih drobtin. Zrezke na hitro popečemo v olju, osušimo na papirnati brisači in serviramo z gobjo omako in bulgurjem.