ZLOŽENKA IZ PIŠČANČJIH PRSI, KROMPIRJA IN ZELENJAVE, S PRELIVOM
03.01.2016
Tempo priprave te jedi je takšen, da je odlično kosilo na mizi lahko v dobre pol ure. Slovenci imamo radi krompir in piščanca, cenimo pa tudi uporabo zelišč in ta recept v sebi združuje prav to. Najprej v pečici zapečemo krompir, medtem pripravimo meso z zelenjavo in preliv. Ko pečemo zloženko, pripravimo še solato ... in to je to. Zelo enostavna in okusna jed za hitro kosilo. Jed je primerna tudi za diabetike, le pri krompirju zmerno - po pravilih.
Kako pripravimo zloženko iz krompirja, piščančjih prsi, zelenjave, zelišč, kisle smetane in jajčk za kosilo na hitro?
- piščančje prsi
- 1 čebula
- strok česna
- polovica paprike
- koščki paradižnika iz konzerve
- mleta paprika
- kisla smetana
- 2 jajčki
- nariban sir
Priprava
1. Krompir olupimo, narežemo na kolute in vsujemo v ognjavarno skledo. Solimo, popramo, potresemo s provansalskimi zelišči in prelijemo z malo olivnega olja. Vse premešamo, nato pa krompir lepo razporedimo po dnu pekača (fotografija zgoraj). Damo v pečico in pečemo okoli 20 minut pri 200 stopinjah celzija. Krompir se ne sme zapeči.
2. Medtem nasekljamo čebulo in česen ter oboje prepražimo na malo olja. Dodamo na koščke narezana prsa in mešamo. Dodamo še na koščke narezano papriko in nekaj žlic koščkov paradižnikov iz konzerve. Solimo, popramo in začinimo z mleto papriko. Med praženjem ves čas mešamo.
3. V skledici kislo smetano prežvrkljamo z 2 jajčkoma. Sir naribamo.
4. Meso z omako prelijemo čez krompir, nato pa to prekrijemo s prežvrkljano kislo smetano. Po vrhu potresemo še z naribanim sirom. Pečemo pr 200 stopinjah okoli 15 minut. Medtem pripravimo še solato in odlično kosilo je gotovo.