Špagete lahko pripravimo na mnogo naÄinov, izbrali smo si recept z zelenjavo, ki je v zimskem Äasu še bolj zaželena. Tokrat smo za hitro kosilo uporabili mešanico zamrznjene zelenjave mladega korenÄka, graha, koruze in stroÄjega fižola, ki odliÄno harmonizira s smetano za kuhanje. Okus zaokrožimo še z nepogrešljivim naribanim parmezanom in super kosilo je takoj na mizi.
Kako pripravimo špagete z zelenjavo v smetanovi omaki kot kosilo na hitro?
1. Pristavimo lonec z osoljeno vodo in skuhamo špagete. Namesto navadnih, izberimo kakšno zanimivo vrsto špagetov, na primer s paradižnikom, špinaÄo, pirine ...
2. Na malo masla prepražimo narezano šunko, dodamo nasekljano Äebulo in Äesen. Sledi zamrznjena zelenjava, ki jo na kratko popražimo, dolijemo vodo, zaÄinimo in kuhamo, dokler se zelenjava ne zmehÄa.
3. Prilijemo smetano za kuhanje in vkuhamo podmet iz moke in vode. Potresemo še s peteršiljem.
4. Špagetom odlijemo vodo, jih "splahnemo" in jim primešamo omako. Naribamo še parmezan, premešamo in takoj serviramo. Ponudimo še solato.