Posebnost tega ruskega recepta je v tem,da uporabimo zmleta pišÄanÄja prsa (file), ki jim dodamo še druge sestavine. Iz pripravljene zmesi speÄemo zrezke. Ob razmišljanju ali se odloÄiti za pripravo te jedi, smo bili ob receptu nekoliko skeptiÄni: zrezki iz mletega pišÄanÄjega mesa? Rezultat nas je prepriÄal, pišÄanÄji zrezki po tem receptu so zelo okusni. Njihova priprava je hitra, vendar je dobro, Äe maso pripravimo prej, saj jo je treba vsaj za pol ure postaviti v hladilnik.
Kako pripravimo pišÄanÄje zrezke po rusko za hitro kosilo?
Potrebujemo
- 1 pišÄanÄja prsa (naj jih zmelje že mesar)
- 2 manjši Äebuli
- Äesen
- šop peteršilja
- 2 žlici kisle smetane
- 2 jajci
- 2 žlici zdroba
- sol in poper
- olje
- žliÄka masla
Priprava
1. PišÄanÄja prsa narežemo na manjše kose in zmeljemo v multipraktiku, Äe nam jih ni zmlel že mesar. Nasekljamo peteršilj. Na štiri kose razrežemo še Äebuli, strok Äesna olupimo.
2. Zmleta pišÄanÄja prsa damo v skledo. Nato v multipraktiku zmiksamo še Äebulo in Äesen ter to dodamo k zmletim prsim.
3. Dodamo še vse sestavine, dobro premešamo in zmes za 30 minut postavimo v hladilnik.
4. V ponvi dobro segrejemo olje, ki mu dodamo žliÄko masla. Z veÄjo žlico zajamemo maso, damo v ponev in splošÄimo ter oblikujemo v obliko zrezka. PopeÄemo na obeh straneh.
5. Postrežemo, priloga je lahko poljubna. Mi smo kot prilogo dodali popeÄeno mehiško zelenjavo. Krožnik z "mednarodno" kulinariko