Martini za aperitiv je za goste lahko prijetno presenečenje. Izberite širok kozarec na visokem peclju. Rob kozarca ovlažite z limono (rezino limone potegnite po robu kozarca) in pomočite kozarec v kristalni sladkor. Naredil se bo simpatičen kristalni rob. Nalijte martini dober prst pod robom. Na dekorativno palčko nataknite olivo in ju položite v kozarec. Simpatičen aperitiv je gotov. Seveda, primerno ohlajen.
Ni problema. V deci in pol posnete tekoče smetane dodajte čajno žličko limoninega soka. Premešajte in počakajte, da se zgosti. Ja, če ni doma tekoče smetane, bo le treba v trgovino.
Ni prijetno, če se za krasnim listom solate v skledi pojavi majhen, prav simpatično mesnat črv, ki smo ga spregledali med pranjem. Oprano solato namočite za 10 minut v vodo in ji dodajte žlico kisa, ki bo prav po detektivsko odkril vse nebodigatreba.
Še o kisu: dodajte ga vodi, v kateri kuhate špagete ali druge testenine. Zagotovo se vam ne bodo sprijele.
Vonj in okus kave poživi duha, pravijo strastni uživalci kave. V kolikor boste posodi, kjer shranjujete kavo dodali žličko sladkorja, bo kava dlje časa obdržala svoj žlahten okus in vonj. Nasvet, seveda, velja za tiste, ki kdaj pa kdaj kave tudi ne pijejo in je ne zmanjka takoj.