No, sama sem bila prepriÄana, da to vešÄino obvladam. Do nedavnega, dokler nisem vzela v roko bonton. NatanÄneje, dva in ugotovila: vem, da niÄ ne vem.
V prvem bontonu z naslovom "24 ur poslovnega bontona", avtorice Bojane Košnik, piše na strani 66 :"Pribor za sladico se nahaja na zgornjem delu krožnika, najveÄkrat gre za žlico in vilice. V praksi opažam, da se tu najveÄkrat zalomi pri pravilni uporabi. Sladico pojemo tako, da imamo v levi roki vilice, v desni žlico. Žlico uporabljamo kot nož, z vilicami si le pomagamo, košÄke sladice pa nosimo v usta z žlico. Nikakor ne smete uporabljati samo enega kosa pribora, Äe je pogrinjek pripravljen za vilice in žlico."
V Äasu dopustov mnogi radi izberejo kot hotelsko storitev all inclusive. Hrana, pijaÄa in še kakšna hotelska storitev so vkljuÄene v ceno turistiÄnega paketa. V nadaljevanju nekaj besed o tem, kakšna so bontonska pravila, kadar nas v hotelih ali restavracijah postrežejo z bifejskim naÄinom strežbe. Ponavadi gre za stojeÄ bife, kjer si hrano, ki nam ustreza, izberemo in jo pojemo sede, za mizo. Natakarji nas postrežejo s pijaÄo in poskrbijo, da se umazana posoda odnese z naše mize. V hotelih nižjih kategorij moramo tudi za slednje poskrbeti sami.