V vročih dneh je tzatziki nujna priloga na mizi, izven "sezone" pa prijetno presenečenje, ki ga pripravite gostom ali domačim. Originalni grški recept bomo nekoliko priredili našim ponudbenim razmeram.
www.anatsbakery.co.
Potrebujete: kumarico, dva jogurta s čim višjo vsebnostjo maščobe (Grki se odločajo za jogurt z 10 % maščobe), sol, kis ali limono, malo olivnega olja in originalne začimbe za tzatziki (pri nas jih ponujajo tuji veletrgovci).
Jogurt stresite na gazo in ga obesite za približno dve uri, da se izcedi večina tekočine. Olupite in naribajte kumarico in jo pustite stati.
Stresite jogurt v skledo, primešajte dobro stisnjene kumarice in dobro premešajte sestavine. Dodajte sol, žličko olivnega olja, kis ali limono ter po okusu originalne začimbe. Vse dobro premešajte. Dekorirajte s svežim koprom, olivo in postavite v hladilnik, da se primerno ohladi.
Predlagamo, da pripravite nekoliko več, ker za mizo "gre tzatziki za med".