Naj bo jesenski čas namenjen še nekaterim receptom, ki vsebujejo okusno bučo hokaido. Tokrat smo pripravili bučno juho s kokosovim mlekom. Juho pripravimo hitro in preprosto. Za goste zna biti prijetna sprememba in presenečenje, še posebej, če so ljubitelji buč in nekoliko eksotičnih okusov.
Več o buči hokaido lahko preberete tukaj, kako pripravimo imenitno rižoto s to bučo pa tukaj.
Kako hitro pripravimo nenavadno juho iz hokaido buč, katerih prednost je tudi ta, da jih ne lupimo?
Če želimo pripraviti roastbeef tako, da bo sočen in mehak, potem moramo upoštevati nekaj nasvetov, ki jih razkrivamo v nadaljevanju. Na tej povezavi najdete tudi naš recept za hitro kosilo, s katerim smo pripravili roastbeef z mehiško zelenjavo.
Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi roastbeafa?
Kaj pripraviti na silvestrski večer, če nimamo obilja časa za pripravo razkošne večerje? Kljub temu pa želimo goste prijetno kulinarično razvajati.
Priporočamo naslednji jedilnik
predjed: kruhki z dimljenim lososom in tatarski biftek juha: gobova juha s smetano
glavna jed: rostbif in puranji zrezki v mehiški omaki s krompirjem, popečenim na zeliščnem maslu, solata sladica: čokoladna pudingova krema, drobno pecivo in potica
Nikar ne zamahnite z roko ob tem receptu, ker cvetače ne marate. V resnici je to zelo okusna predjed, ki jo pripravimo zelo enostavno. Preliv, ki ga pripravimo, ublaži izrazit cvetačin okus. Jed ponudimo dobro ohlajeno: lahko v skupni skledi ali pa vsakemu od gostov na posebnem krožniku.
Poletni čas je prijeten čas za druženje s sorodniki, prijatelji in znanci. Še posebej, če je vreme obetavno in lahko prijetne tople poletne večere izkoristimo za druženje na prostem. Za gostitelje je priprava in izvedba vrtne zabave naporno delo, zato je dobra predhodna organizacija zelo dobrodošla.
Najenostavnejši način je odločitev za sistem kateringa, kjer profesionalci poskrbijo za vse in za seboj tudi pospravijo, tako da naslednjega dne na našem vrtu ni več ne duha ne sluha o vrtni zabavi. Takšna zabava je, seveda, kar precejšnje finančno breme. Zato je ceneje in tudi bolj zabavno organizirati vrtno zabavo v lastni režiji.
Kako dobro organizirati pripravo zabave v lastni režiji?
Banalno bi lahko rekli, da pri nas goste postrežemo z obloženimi kruhki, Japonci pa s sushijem. Za spremembo lahko namesto s sendviči, postrežete goste z japonskim sushijem. Pripraviti ga je dokaj enostavno, če ste predhodno kupili vse potrebne sestavine.
V kolikor boste na božični večer delali pozno v večer in vam bo zmanjkovalo časa za pripravo imenitne večerje, vam predlagamo hitro, pa vendarle imenitno večerjo.
predjed- beli in zeleni šparglji z maslom juha - kremna juha iz čičerike glavna jed - losos na zeliščnem maslu desert - pečen sladoled
V prihajajočem prazničnem času bomo velikokrat povabili goste v hišo in si razbijali glavo kaj nevsakdanjega jim lahko ponudimo. Naša ideja je jed iz mehiškekuhinje, imenovana fajitas. Video, kako narediti fajitas si lahko ogledati z naslednjo povezavo www.videojug.com/film/how-to-make-chicken-fajitas
Fondue je zelo družabna zadeva, kadar imamo prijatelje v gosteh. Takšen je tudi raclette. V trgovinah se dobi, tako kot fondue, celoten komplet za pripravo racletta. Komplet je sestavljen iz električne naprave, ki ima zgoraj ploščo, v srednjem delu odlagališča za posodice v katerih topimo sir, spodaj pa so električne spirale, ki vse grejejo. V kompletu so še posebne teflonske posodice. Priporočljiv je nakup lesenih žličk za strganje sira iz teflonskih posodic, da ne poškodujemo občutljivega teflona in lesenih podstavkov za odlaganje vročih posodic na mizo.
Svečana večerja je priložnost, da goste presenetimo z nečim posebnim, atraktivnim in okusnim. Priporočamo, da jih pričakate s koktajlom. Koktajl je mešanica alkoholnih in brezalkoholnih pijač. Mešanica naj bi imela najmanj 18 % alkohola. Dobesedni prevod imena koktajl je "petelinji rep". O izvoru imena kroži več zgodb. Ena izmed njih je legenda še iz časov, ko so v Ameriki prirejali petelinje boje. Lastniku zmagovalnega petelina je namreč pripadla čast, da je poraženemu petelinu iztrgal pisan rep in se z njim okrasil. Sledil je ceremonial, v katerem je lastnik mešal različne alkoholne pijače in jih ponujal gledalcem ob zdravici: "Let us have a drink of cock"s tail!" ("Popijmo petelinov rep!").