Naj bo jesenski Äas namenjen še nekaterim receptom, ki vsebujejo okusno buÄo hokaido. Tokrat smo pripravili buÄno juho s kokosovim mlekom. Juho pripravimo hitro in preprosto. Za goste zna biti prijetna sprememba in preseneÄenje, še posebej, Äe so ljubitelji buÄ in nekoliko eksotiÄnih okusov.
VeÄ o buÄi hokaido lahko preberete tukaj, kako pripravimo imenitno rižoto s to buÄo pa tukaj.
Kako hitro pripravimo nenavadno juho iz hokaido buÄ, katerih prednost je tudi ta, da jih ne lupimo?
ÄŒe želimo pripraviti roastbeef tako, da bo soÄen in mehak, potem moramo upoštevati nekaj nasvetov, ki jih razkrivamo v nadaljevanju. Na tej povezavi najdete tudi naš recept za hitro kosilo, s katerim smo pripravili roastbeef z mehiško zelenjavo.
Na kaj moramo biti pozorni pri pripravi roastbeafa?
Kaj pripraviti na silvestrski veÄer, Äe nimamo obilja Äasa za pripravo razkošne veÄerje? Kljub temu pa želimo goste prijetno kulinariÄno razvajati.
PriporoÄamo naslednji jedilnik
predjed: kruhki z dimljenim lososom in tatarski biftek juha: gobova juha s smetano
glavna jed: rostbif in puranji zrezki v mehiški omaki s krompirjem, popeÄenim na zelišÄnem maslu, solata sladica: Äokoladna pudingova krema, drobno pecivo in potica
Nikar ne zamahnite z roko ob tem receptu, ker cvetaÄe ne marate. V resnici je to zelo okusna predjed, ki jo pripravimo zelo enostavno. Preliv, ki ga pripravimo, ublaži izrazit cvetaÄin okus. Jed ponudimo dobro ohlajeno: lahko v skupni skledi ali pa vsakemu od gostov na posebnem krožniku.
Poletni Äas je prijeten Äas za druženje s sorodniki, prijatelji in znanci. Še posebej, Äe je vreme obetavno in lahko prijetne tople poletne veÄere izkoristimo za druženje na prostem. Za gostitelje je priprava in izvedba vrtne zabave naporno delo, zato je dobra predhodna organizacija zelo dobrodošla.
Najenostavnejši naÄin je odloÄitev za sistem kateringa, kjer profesionalci poskrbijo za vse in za seboj tudi pospravijo, tako da naslednjega dne na našem vrtu ni veÄ ne duha ne sluha o vrtni zabavi. Takšna zabava je, seveda, kar precejšnje finanÄno breme. Zato je ceneje in tudi bolj zabavno organizirati vrtno zabavo v lastni režiji.
Kako dobro organizirati pripravo zabave v lastni režiji?
Banalno bi lahko rekli, da pri nas goste postrežemo z obloženimi kruhki, Japonci pa s sushijem. Za spremembo lahko namesto s sendviÄi, postrežete goste z japonskim sushijem. Pripraviti ga je dokaj enostavno, Äe ste predhodno kupili vse potrebne sestavine.
V kolikor boste na božiÄni veÄer delali pozno v veÄer in vam bo zmanjkovalo Äasa za pripravo imenitne veÄerje, vam predlagamo hitro, pa vendarle imenitno veÄerjo.
predjed- beli in zeleni šparglji z maslom juha - kremna juha iz ÄiÄerike glavna jed - losos na zelišÄnem maslu desert - peÄen sladoled
V prihajajoÄem prazniÄnem Äasu bomo velikokrat povabili goste v hišo in si razbijali glavo kaj nevsakdanjega jim lahko ponudimo. Naša ideja je jed iz mehiškekuhinje, imenovana fajitas. Video, kako narediti fajitas si lahko ogledati z naslednjo povezavo www.videojug.com/film/how-to-make-chicken-fajitas
Fondue je zelo družabna zadeva, kadar imamo prijatelje v gosteh. Takšen je tudi raclette. V trgovinah se dobi, tako kot fondue, celoten komplet za pripravo racletta. Komplet je sestavljen iz elektriÄne naprave, ki ima zgoraj plošÄo, v srednjem delu odlagališÄa za posodice v katerih topimo sir, spodaj pa so elektriÄne spirale, ki vse grejejo. V kompletu so še posebne teflonske posodice. PriporoÄljiv je nakup lesenih žliÄk za strganje sira iz teflonskih posodic, da ne poškodujemo obÄutljivega teflona in lesenih podstavkov za odlaganje vroÄih posodic na mizo.
SveÄana veÄerja je priložnost, da goste presenetimo z neÄim posebnim, atraktivnim in okusnim. PriporoÄamo, da jih priÄakate s koktajlom. Koktajl je mešanica alkoholnih in brezalkoholnih pijaÄ. Mešanica naj bi imela najmanj 18 % alkohola. Dobesedni prevod imena koktajl je "petelinji rep". O izvoru imena kroži veÄ zgodb. Ena izmed njih je legenda še iz Äasov, ko so v Ameriki prirejali petelinje boje. Lastniku zmagovalnega petelina je namreÄ pripadla Äast, da je poraženemu petelinu iztrgal pisan rep in se z njim okrasil. Sledil je ceremonial, v katerem je lastnik mešal razliÄne alkoholne pijaÄe in jih ponujal gledalcem ob zdravici: "Let us have a drink of cock"s tail!" ("Popijmo petelinov rep!").