Na vrtu je obilje paradižnikov, ki jih kulinariÄno uporabimo na najrazliÄnejše naÄine. Tudi za paradižnikovo juho, ki jo obogatimo z zelišÄi. Äe bi je ne kuhali in ohladili ter servirali s kockami ledu, bi lahko rekli, da gre za gazpacho, paradižnikovo juho na španski naÄin. Paradižnikom smo dodali razna zelišÄa, zato ta juha ne vsebuje dodanega sladkorja, ne vegete ali jušne kocke za obogatitev okusa. Je Äisto naravna, dovolj sladka in presenetljivo okusna.
Paradižnik je nizkokaloriÄen z le 17 kalorijami na 100 g in ima malo sladkorja, zgolj 2,6 g na 100 g. Zaradi nizke vsebnosti sladkorja je ta recept primeren tudi za diabetike.
Zakaj si ne bi v domaÄi kulinariki privošÄili mešanja razliÄnih okusov. Na primer slovenskega in eksotiÄnega, prosene kaše in kokosovega mleka. Osnova pa je zdrava ÄiÄerika, za katero pravijo, da naj bi celo prepreÄevala nastanek sladkorne bolezni. Namesto ribane kaše smo vkuhali proseno kašo, ki ne vsebuje glutena in ima številne blagodejne uÄinke na naše telo. Kokosovo mleko vsebuje razliÄne vitamine, minerale in "dober" holesterol. Pripravili smo vam torej recept za zdravo in okusno juho.
Kako pripravimo juho iz ÄiÄerike in kokosovega mleka ter prosene kaše?