JabolÄno pecivo je pripravljeno brez sladkorja, zato je primerno tudi za diabetike.Jabolk ne olupimo, Äe želimo, da bo sladkor poÄasneje prehajal v kri. Izbrali smo pirino moko, ki smo ji dodali enako koliÄino gladke bele pšeniÄne moke in 1 vanilin puding. Diabetiki si bodo privošÄili sladico v velikosti polovice svoje dlani, ostali sladkosnedi pa ji lahko dodajo še kepico ali dve sladoleda in smetano za povrh.
Tudi dekorativne trobentice so užitne in jih lahko pojemo.
V prihodnje bomo objavili kar nekaj receptov, ki bodo ustrezali tistim, ki morajo zaradi sladkorne bolezni izbirati ustrezne jedi in sestavine. Velja, da gre pravzaprav za zdrav naÄin prehranjevanja, ki se zato priporoÄa tuDi vsem drugim. Pri slašÄicah so sladkorni bolniki zagotovo bolj prikrajšani, zato smo tokrat pripravili mafine iz polnozrnate in kamutove moke ter malo pšeniÄne moke. Poleg drugih okusnih sestavin smo dodali še rikota sir.
Kako pripravimo mafine iz polnozrnate in kamutove moke ter sira rikota?